Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Gestrande trein tussen station Amsterdam CS en Sloterdijk geëvacueerd

9 september 2023, 21.02 uur · Aangepast 9 september 2023, 22.27 uur · Door AT5

Deze avond stonden treinreizigers raar te kijken toen de intercity waarin zij zaten stil kwam te staan op het spoor tussen station Amsterdam Centraal en Sloterdijk. De reizigers zaten op dat moment zonder stroom en airco ongeveer een half uur binnen, waarna zij onder begeleiding van ProRail en politie uit de trein werden geëvacueerd. "De oorzaak van de uitval van deze trein is nog onbekend op dit moment", liet een woordvoerder van NS weten. 

Foto: Trein ligt stil tussen CS en Sloterdijk - AT5

"Inmiddels is iedereen veilig uit de trein geëvacueerd, ongeveer een half uur geleden al", vertelt de woordvoerder van NS. De passagiers werden te voet naar station Sloterdijk begeleid, vanuit daar worden zij geholpen door ProRail en de politie. De trein zelf staat nog wel op het spoor en op dit moment lijkt daar nog geen beweging in te zitten. 

"We moeten kijken of de trein moet worden weggehaald, of dat deze zelf in beweging kan komen. Er zijn dit weekend ook werkzaamheden tussen station Sloterdijk en Haarlem en dat maakt dit nog net iets ingewikkelder."

"Er werd ons via de intercom verteld dat het aan de bovenleiding lag en niet aan de trein"

Treinreiziger

Een inzittende vertelt aan AT5 dat 'het nogal een ervaring was om mee te maken'. "Er werd ons via de intercom verteld dat het aan de bovenleiding lag en niet aan de trein. En dat ze een update zouden geven wanneer ze meer wisten."

Na ongeveer veertig minuten werd duidelijk dat er voorlopig geen beweging in de trein zou komen. Dat was het moment waarop de inzittenden van de Intercity werden geëvacueerd en de deuren opengingen. "Daarvoor hadden wat passagiers zelf ook al deuren geopend en waren eruit gesprongen", vertelt de man.

Of de gestrande trein vanavond voor veel onregelmatigheden in de dienstregeling zorgt, is nog onduidelijk. "We weten niet hoe lang dit nog gaat duren en of dit echt voor oponthoud gaat zorgen. We raden altijd aan om de dienstregeling van tevoren goed te checken. Nu is dat zeker ook een goed idee", aldus de woordvoerder. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]