Start van hoofdcontent

Obdam

nl

Achtervolging in Obdam na doorrijden aanrijding: meerdere auto's geramd

8 september 2023, 21.15 uur · Aangepast 9 september 2023, 07.59 uur · Door Redactie

Vanavond heeft er een achtervolging plaatsgevonden in West-Friesland. Na een aanrijding op de N194 vluchtte de automobilist waarna een achtervolging volgde en meerdere voertuigen werden geramd. 

Foto: PRIO1 West Friesland

Na een aanrijding op de N194, negeerde de betrokken automobilist het stopteken van de politie en sloeg op de vlucht. Daarna volgde een langdurige achtervolging van 20 minuten door Obdam. 

Uiteindelijk werd de op de vlucht geslagen auto op de Dokter Lohmanstraat door de politie klemgereden. Daarbij zijn meerdere geparkeerde auto's geramd. 

De verdachte is aangehouden door de politie en de weg werd afgesloten voor het verkeer. De politie is een onderzoek gestart. 

Update

De politie laat vanochtend weten dat de bestuurder van de auto een 30-jarige Alkmaarder is. Rond 19.00 uur kregen agenten een melding van opvallend rijgedrag. Op de Kerkweg in Obdam had een voertuig burn-outs gemaakt (hierbij draaien de wielen van een stilstaande auto op een hoge frequentie, waardoor er veel rook vrijkomt, red.) Op de N194 reed de man vervolgens een lantaarnpaal omver.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.