Ga naar Content

Tuincentrum tuigt kerstshow op in tropische temperaturen

Het zijn tropische tijden en velen moeten er nog even niet aan dénken om onder die kerstboom te zitten. Toch werken ze in het tuincentrum in Zwaanshoek achter de schermen keihard aan de komende kerstshow. "Ja, het is heel warm", aldus medewerker Linda Ruigrok die met het zweet op het voorhoofd bezig is met een ornamentenkunstwerk. "Maar ik zit al helemaal in de kerstsfeer."

Bij tuincentrum Global Garden in Zwaanshoek wordt hard gewerkt om in oktober een grote kerstshow te kunnen presenteren - NH Nieuws

"Nu is het hier nog leeg maar straks komt hier alle kerstverlichting te staan", legt teamleider Peter Versteeg uit terwijl hij ons rondleidt. " In de ruimte staan tientallen pallets met daarop nog veel meer dozen. "Daar zit dus de verlichting in. Verlichte beesten, lichtsnoeren. Alles wat je maar kan bedenken." Hoe bizar het mag aanvoelen om nu al met kerst bezig te zijn, voor Peter is het business as usual. "In januari gaan we al met elkaar zitten om te bedenken wat we dit jaar gaan doen. En om in oktober een show te kunnen presenteren, moeten we er vroeg bij zijn met bouwen."

In een wat kleinere ruimte, waar straks de talloze ornamentjes voor in de boom uitgestald zullen worden, zit in die hoge temperaturen medewerker Linda flink te zwoegen. "Het is wel zo dat als ik straks klaar ben met het bouwen, ik er wel een beetje klaar mee ben", zegt ze met een glimlach. "Dus thuis is de boom vaak minder mooi dan hier."

"We stoppen er gewoon wat ijsjes in en dan komt het helemaal goed"

Danielle Oedekerk, teamleider tuincentrum

Peter denkt op schema te liggen om straks in oktober de gigantische kerstshow te presenteren. "Maar tot die tijd moeten we nog wel even knallen." Iets dat collega Danielle Oedekerk beaamt. "We moeten flink doorwerken, maar we gaan het redden. We redden het elk jaar dus ook dit jaar weer. We stoppen er gewoon wat ijsjes in en dan komt het helemaal goed."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]