Ga naar Content

'Gigantische knal' zorgt voor enorme schrik bij Patricia, auto ramt gevel van haar woning

Het zal je maar gebeuren: ben je net aangeschoven aan je eettafel, ramt een auto je gevel. Het overkwam de Aalsmeerse Patricia gistermiddag in haar woning aan de Boomgaard. "Het was écht een gigantische klap."  

Automobilist ramt voorgevel Aalsmeerse woning - Foto: VLN Nieuws

Patricia was net begonnen aan haar lunch toen het pal voor haar woning misging: een auto reed dwars door de heg die haar tuin van de straat scheidt, en ramde de voorgevel. Ze zag het niet gebeuren, maar hoorde het wel. "Ik keek net de andere kant op", vertelt ze in gesprek met NH. "Bizar hoor, dan zie je ineens een auto in de gevel staan."

Het mag een klein wonder heten dat niemand gewond is geraakt, vertelt ze. "Want de verwarming is eraf geklapt, we kregen zelfs water in ons gezicht. Als er net iemand bij de gevel had gelopen, was het anders afgelopen." Een van de ruiten is bovendien gebarsten, maar niet aan diggelen. "Anders hadden we misschien glas in ons gezicht gehad, we hebben geluk gehad."  

"Iedereen vraagt zich af: hoe dan?"

Bewoonster getroffen woning Patricia

Een officiële lezing is er (nog) niet, maar net als getuigen vertelt Patricia aan NH dat de betrokken automobilist een fout zou hebben gemaakt bij het inparkeren. "Ik denk dat ze wilde remmen, maar per ongeluk het gaspedaal heeft gebruikt." Nadat de vrouw de gevel had geramd, duurde het even voordat ze haar voet van het gaspedaal haalde. "Ze was in paniek denk ik."

Het duurde even voordat de automobilist haar voet van het gaspedaal haalde, aldus de bewoonster - Foto: VLN Nieuws

Vanwege mogelijk instortingsgevaar mochten Patricia en haar gezin gisteren vier uur lang niet naar binnen. Toen na inspectie bleek dat de woning - ondanks de ontzette voorgevel - veilig genoeg is, konden ze terug naar huis. Sindsdien lopen buurtbewoners de deur plat. "En iedereen vraagt zich af: hoe dan?" 

Verkocht

Saillant detail: Patricia heeft de woning recent verkocht. "We gaan op 29 september verhuizen." Verzekeringstechnisch is alles geregeld, maar of de schade hersteld is voordat de nieuwe bewoners er hun intrek nemen, weet ze nog niet. "Misschien zijn de wonderen de wereld nog niet uit."  

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]