Ga naar Content

Vrienden starten inzamelingsactie voor verbrande 'levenswerk' van Robert: "Alles is nu weg"

De Purmerendse Robert raakte afgelopen zondag alles kwijt toen zijn camper in Duitsland in vlammen opging. Hij was er net op vakantie met zijn vriendin Lianne, toen het noodlot toesloeg. Vrienden van de Purmerender kwamen direct in actie om geld in te zamelen voor een nieuwe camper. "Geweldig. Ik wist daar niets van," vertelt Robert tegen NH.

De compleet uitgebrande camper van Robert. - NH Nieuws

In het huis van zijn vriendin Wendy vertelt Robert over de fatale brand van afgelopen zondag. "We waren in Duitsland en op doorreis naar Denemarken. Na een fietstocht kwamen we terug bij de camperplaats en zagen hele menigte staan bij de camper, die totaal was uitgebrand. Het was een nachtmerrie." 

Alles weg

Die camper is alles voor Robert: het is zijn huis. Hij kocht het voertuig dertien jaar geleden en toen was het een barrel. Na jaren klussen werd het zijn rijdende paleisje. "Afgelopen maanden heb ik alles perfect afgewerkt. De velgen en de wanden, het schilderwerk en zelfs de kussens. Alles is nu weg."

De tekst gaat door onder de foto.

Robert en zijn vriendin Lianne verloren hun camper op vakantie in Duitsland. - Foto: NH Nieuws

Wendy kon haar ogen niet geloven toen de eerste foto's van de uitgebrande camper via de vriendenapp binnenkwamen. "Ik dacht: dat is gefotoshopt, want Lianne is zo handig en creatief." Toen bleek dat het echt was, wilde ze gelijk actie ondernemen om haar vrienden te helpen. "Ik dacht: Ik moet iets doen, dit is Roberts levenswerk."

Grote betekenis

Samen met haar vriend Danny is zij een inzamelingsactie gestart. "Voor een camper is 25.000 euro nodig. Dat is heel veel geld." En de camper was niet alleen voor Robert van grote betekenis. "Mijn vriend en ik hebben elkaar daar ontmoet", vertelt Wendy, die het het even te kwaad krijgt en een traan wegpinkt. "Robert verdient een nieuw huis."

Wie wil bijdragen aan de camper van Robert kan doneren via deze link.  

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]