Ga naar Content

Amsterdam Centraal urenlang ontruimd na vondst tas met verdachte inhoud

Op het Stationsplein bij Amsterdam Centraal Station is vannacht groot onderzoek gedaan naar een tas met verdachte inhoud. In en rond de bagage werd door de Explosieven Opruimingsdienst een mes, revolver en ander verdacht voorwerp met 'draden' gevonden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er één persoon is aangehouden. 

Foto: VLN Nieuws

Een woordvoerder van de politie laat weten vannacht rond 00.45 uur een 32-jarige man is aangehouden met verward gedrag. Deze persoon droeg een tas bij zich, waar de inhoud niet van vertrouwd werd. Daarom waren er veel verschillende eenheden van de politie, brandweer, ambulance en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vannacht aanwezig en deden uitgebreid onderzoek.

"De EOD heeft vannacht onderzoek gedaan naar de inhoud van de tas. In de tas zat géén explosief, wat de inhoud wél was kon de woordvoerder vanochtend vroeg nog niet zeggen. Het Stationsplein is inmiddels vrijgegeven en alle afzettingen (worden) ingepakt."

Machete

De politie laat vanmiddag weten dat de man zich bij NS personeel op het Stationsplein meldde. Hij gaf aan een vuurwapen en een mes bij zich te hebben. De politie werd daarop gewaarschuwd, zij zagen een machete uit zijn tas steken en hielden hem direct aan. 

Het gebied werd omstreeks 4.20 uur weer vrijgegeven.

Foto: VLN Nieuws