Ga naar Content

Groot succes: Formule 1 camping brengt duizenden euro's binnen voor voetbalclub Terrasvogels

"Het feest is voorbij" zucht een mevrouw met een Formule 1 hoedje op. Ze verlaat als een van de laatsten de Formule 1 camping die dit weekend was ingericht op de voetbalvelden in Santpoort-Zuid. Iedereen lijkt enthousiast over het concept. De verwachting is dan ook dat er volgend jaar weer een Formule 1 camping komt. Het precieze bedrag van de opbrengst is nog niet bekend, maar dat de clubkas goed is gespekt, dat is zeker.

De laatste kampeerders verlaten Formule 1 camping moe maar voldaan - NH Nieuws

De fietsen worden op de auto geladen en de laatste spullen worden bij elkaar gezocht. De mevrouw in het oranje vertrekt weer naar Nijmegen, ze kijkt terug op een fantastisch weekend. Dat het af en toe regende, heeft de pret voor haar niet bedorven vertelt ze. "Dat het regent maakt de race heel speciaal", zegt ze. "Je krijgt pitsstops, er gebeurt van alles we hebben gewoon een hele race lang spektakel gehad".

Iets meer dan driehonderd kampeerders brachten het weekend door op de velden van sportpark Elta aan de Sportlaan in Santpoort-Zuid. Ze konden kiezen uit verschillende arrangementen. Van een eenvoudige slaapplek in een tentje tot een volledig verzorgd weekend met alles erop en eraan. 

Geen wanklank

Zowel kampeerders die we spreken als de organisatie van de camping zijn enthousiast over het weekend." Natuurlijk zijn er altijd dingen die je anders kunt doen", zegt Mats Mul van de campingorganisatie. "De stroom viel te vaak uit, dat kwam door het weer, overmacht. Maar dat gaan wel volgend jaar anders doen", zegt Mul. 

Clubkas

Veel van het werk op de camping wordt gedaan door leden van de voetbalclub. Ook het afbreken van de tenten en het opruimen van de rommel wordt vandaag en morgen in ploegen door vrijwilligers gedaan. Tussen de tenten vinden we op maandagmorgen al een vroege opruimer. Hij knipt driftig de oranje vlaggetjes van een tent en heeft nauwelijks tijd om ons te woord te staan. Het blijkt Paul Vessies te zijn, voorzitter van SV Terrasvogels. Ook hij is enthousiast over de manier waarop het raceweekend in Santpoort-Zuid is verlopen.

Hij verzekert ons dat er aftrek van alle kosten een paar duizend euro overblijft voor de clubkas van zijn Terrasvogels. "Vanmorgen werd er weer 18 honderd euro afgeschreven van de clubrekening, de energierekening", zegt hij om duidelijk te maken dat zijn club de camping winst goed kan gebruiken. Als het aan hem ligt, is er volgend jaar weer een Formule 1 camping op de velden van zijn club.

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]