Ga naar Content

Gerelateerde videos

Besties mama en moeps voedden samen kind op: "Ada en Johan waren ook zijn ouders"

Soms kom je iemand tegen in je leven met wie je niet uitgepraat raakt, bijna in je broek plast van het lachen, en bij wie al je geheimen veilig zijn. Een vriendschap voor het leven. In de eerste aflevering van het nieuwe televisieprogramma Besties zie je Ada de Herder en Sonja Wassenaar uit Heemstede. Zij delen niet alleen een vriendschap, maar ook een zoon.

Ada, Tim en Sonja op wintersport - Foto: Sonja Wassenaar

De vrouwen kwamen op een feestje naast elkaar te zitten en de klik was er meteen. Ada: "De eerste keer keer dat ik Sonja zag, vertelde ik al dat ik met IVF bezig was, terwijl ik daar nog nooit met iemand over had gesproken, zelfs niet met mijn familie".

Een paar jaar later kreeg Sonja zoon Tim, en na haar scheiding boden Ada en haar man Johan aan om een dag op Tim te passen. Dat groeide uit naar drie dagen. "Ada en Johan waren ook gewoon zijn ouders. Ik ben mama voor Tim, Ada is moeps en Johan was paps, maar hij is helaas overleden", vertelt Sonja. 

"Wij kunnen niet zonder elkaar, als de een overlijdt, wil de ander ook niet verder"

Ada over haar diepe vriendschap met Sonja

De vriendschap tussen Ada en Sonja is zo diep dat zij niet meer zonder elkaar kunnen. Ada: "Als de een overlijdt, wil de ander ook niet meer verder. Wij hebben alleen met Tim te maken. Wij hopen dat hij tegen die tijd een gezin heeft, want wij kunnen niet zonder elkaar".

Ada en Sonja kunnen niet meer zonder elkaar - Foto: NH Nieuws

Wie is jouw bestie?

Op Facebook hebben wij honderden vrienden, maar er is maar één Bestie: je allerbeste vriend of vriendin op wie je altijd kunt rekenen, met wie je onbedaarlijk kunt lachen, lief en leed deelt en bij wie je geheimen veilig zijn.

Aanmelden of reageren? Stuur een mail naar [email protected]