Start van hoofdcontent

Ouder-Amstel

nl

Bewoner (72) krijgt in bed klappen van inbreker en raakt zwaargewond

24 augustus 2023, 12.31 uur · Aangepast 24 augustus 2023, 14.10 uur · Door AT5

Bij een woninginbraak in de Roosmarijnhof in Duivendrecht heeft een van de bewoners in zijn bed meerdere klappen van een inbreker gekregen. In totaal waren vier personen de woning binnengedrongen, één van hen werd later aangehouden.

De inbrekers, van wie er zeker één een vuurwapen bij zich had, tikten een raam in om de woning binnen te komen. Omdat iemand het geluid van het gebroken glas opmerkte, werd de politie al ingelicht nog voordat de mannen binnen waren.

Eenmaal binnen liep een van de inbrekers naar een slaapkamer, waar op dat één van de bewoners wakker schrok. Oog in oog met de dader kreeg hij vervolgens meerdere klappen, vertelt een politiewoordvoerder.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat de man niet ernstig gewond is geraakt, maar na navraag van AT5 blijkt dat wel zo te zijn. De man liep bij de aanval een gebroken kaak op, waar hij vandaag aan wordt geopereerd.

Kort daarna vluchtten de daders het huis uit. De agenten die vervolgens als eerste ter plaatse kwamen, zagen nog net twee verdachten op een scooter wegrijden. De politie zette de achtervolging in, waarbij één van de twee verdachten (een minderjarige jongen) werd aangehouden.

Gestolen spullen

Bij de inbraak zijn meerdere spullen buitgemaakt. Een deel daarvan is in de buurt van de vluchtroute teruggevonden.

De scooter waarop de jongens probeerden te vluchten, bleek gestolen en is door de politie in beslag genomen. Datzelfde geldt voor een tweede scooter die even later op een andere plek in de omgeving werd gevonden. De politie gaat ervan uit dat die tweede scooter voor de vluchtpoging van de andere verdachten werd gebruikt.

Getuigen

De politie is nog altijd op zoek naar drie verdachten die nog niet opgepakt zijn. De rechercheurs komen graag in contact met mensen die de vier mannen voor of na de inbraak hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844. Er is ook een telefoonnummer voor het anoniem melden van tips: 0800-7000.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]