Ga naar Content

Oliebollen bij de Lidl in de zomer, hebben we de pepernoten gemist?

Ze liggen bij de Lidl al vers in 't schap: oliebollen. Midden in de zomer. Wat is er aan de hand bij de supermarktketen? Zijn ze van slag, is er een verkeerde bestelling binnengekomen of loopt de kalender niet helemaal lekker? 

Ze liggen er echt. Precies onder de verse croissants met bakkers-roomvulling en de lemon curd vlaaitjes: ovenverse oliebollen. "Wel een beetje raar, hé?" zegt een klant als we bij de broodjesafdeling staan te turen naar de lekkernijen voor het ontbijt. Meer klanten komen erbij en staan met stomme verbazing naar het schap te kijken. Een andere klant zegt: "Ze zullen wel lekker zijn. De bak is al half leeg."

"Ze zullen wel lekker zijn. De bak is al half leeg"

Klant bij de broodjesafdeling

Wat is er aan de hand bij de supermarkt? Ze blijken in ieder geval niet van slag als we navraag doen bij klantenservice. Volgens woordvoerster Kimberley heeft een aantal supermarkten besloten om de oliebollen het hele jaar in het assortiment op te nemen. 

Ze weet zeker dat het geen vergissing is dat de bollen in het schap liggen. "We zijn niet in de war en de kalender is niet van slag", laat ze lachend weten.

"Het loopt best lekker, denk ik. Ik heb regelmatig klanten die er een paar meenemen"

Kassajuffrouw

Kimberley denkt wel dat het hier om echt verse oliebollen gaat. Het is volgens haar geen restvoorraad van vorig jaar uit de vriezer. Ze weet niet hoeveel krenten er per bol zijn verwerkt. Zelf koopt ze geen oliebollen, omdat ze niet van krent houdt.

Bij het afrekenen vragen we de caissière nog of er veel oliebollen verkocht worden in de zomer. "Het loopt best lekker, denk ik", zegt ze. "Ik heb regelmatig klanten die er een paar meenemen."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]