Ga naar Content

Veel schade na ramkraak bij Bloemendaalse juwelier

Aan de Bloemendaalseweg in Bloemendaal is vannacht rond 2.20 uur een auto ingereden op een juwelierszaak. Er is bij de ramkraak niets buit gemaakt, maar er is wel heel veel schade. De politie is op zoek naar meerdere verdachten. 

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De auto reed rond 2.20 uur tegen de gevel bij de Bloemendaalse juwelier en richtte veel schade aan. Op foto's is te zien dat de bestuurder een container naar binnen heeft gereden. "Er is niets buit gemaakt", vertelt een woordvoerder van de politie. "Er is wel een hele grote ravage aangericht bij de juwelier." Na de kraak zijn er drie verdachten op een scooter gevlucht richting Overveen.

De politie heeft de straat vannacht afgezet voor sporenonderzoek. In de omgeving is naar de verdachten gezocht, ook met een politiehelikopter. "Er zijn nog geen verdachten aangehouden", zegt de woordvoerder. Van de verdachten is op het moment geen signalement. 

Na de kraak heeft de brandweer de stevigheid van het gebouw gecontroleerd vanwege de schade. "Er hoefde niemand geëvacueerd te worden en er was geen instortingsgevaar."

Tekst gaat verder onder de foto 

De auto waarmee het de krakers de juwelier binnenreed, blijkt vorige maand gestolen. "Ook de nummerplaten zijn van diefstal afkomstig", zegt de woordvoerder. Dat betekent dat die weer gestolen zijn van een andere auto. 

De politie gaat door met het onderzoek en zal vandaag mensen in de buurt vragen of ze iets hebben gezien of gehoord. Ook vragen zij getuigen zich te melden. "De auto is intussen weggehaald en we gaan die ook helemaal onderzoeken op sporen."