Ga naar Content

Schietpartij café Den Helder kost 25-jarige man het leven, schutter nog niet gepakt

Een schietpartij bij een café in Den Helder heeft vannacht het leven gekost van een 25-jarige man uit Alkmaar. Twee anderen raakten gewond, één van hen is er zeer ernstig aan toe. De schutter is nog voortvluchtig.

Foto: Inter Visual Studio

Update 10.30 uur: signalement schutter

De politie heeft een signalement gedeeld van de vermoedelijke schutter. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Het gaat om een man van rond de 25 jaar oud en 1.75 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en lichte huidskleur met gemillimeterd haar en een stoppelbaardje. Hij droeg zwarte kleding, een trainingspak en heeft een zwarte pet op.

Op foto's is duidelijk de massaliteit van aanwezige politie te zien bij het bewuste café De Bierbron aan de Bassingracht in Den Helder.

Ook waren meerdere traumahelikopters opgeroepen. De slachtoffers van de schietpartij werden naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen is daar aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie via X (voorheen Twitter). 

Zwaargewond

De andere zwaargewonde man is opgenomen in het ziekenhuis, zegt de politie. De lichtgewonde man kon "op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gaan" en zit weer thuis.

Tekst loopt na de Tweet door.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Politie heeft de omgeving van het café afgezet. Overal zijn linten opgehangen. Er wordt momenteel onderzoek gedaan. Bij sporenonderzoek zijn diverse hulzen aangetroffen.

Foto: Inter Visual Studio

Lees ook