Ga naar Content

Amsterdamse Herenstraat bezaaid met glas na explosie

Bij een pand aan de Herenstraat in het centrum van Amsterdam heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. De schade is groot en de straat ligt bezaaid met glas. Een eindje verderop in Diemen raakte vannacht ook een huis zwaar beschadigd, vermoedelijk óók door een explosie.

Rond 3.20 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd. Meerdere ramen zijn gesprongen en de straat lag na de explosie bezaaid met glas. 

Lichtgewond 

Er werd later ook een ambulance opgeroepen. Een agent van het Team Explosieven Veiligheid heeft gekeken of de situatie veilig was, de Explosieven Opruimingsdienst van defensie hoefde niet te komen. 

Volgens omstanders raakte een buurtbewoner lichtgewond aan zijn voet doordat hij op de glasscherven stond. De politie heeft de straat afgezet en was volgens een andere buurtbewoner rond 6.30 uur nog steeds bezig met het onderzoek. 

Diemen 

In een woning aan het Van Markenplantsoen in Diemen raakte vannacht eerder al een woning zwaar beschadigd, vermoedelijk ook door een explosie. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]