Ga naar Content

Aalsmeer-trainer Wai Wong twijfelde geen moment om succestrainer Bert Bouwer op te volgen

Onder leiding van de nieuwe trainer Wai Wong zijn de handballers van Aalsmeer begonnen aan de voorbereiding op dit seizoen. Wong was vijf jaar lang de assistent van succestrainer Bert Bouwer. "Ik heb nooit getwijfeld. Het was altijd het plan en mijn doel om Bert op te volgen bij Aalsmeer", aldus Wong. 

Bert Bouwer (l) en Wai Wong (r) - Foto: Orange Pictures

Voorzitter Mike van der Laarse was maandag aanwezig bij de eerste training van het nieuwe seizoen. "Als club hebben wij dit van tevoren besproken met elkaar. Ik merkte dat Wai er ook klaar voor was om de hoofdtrainer te worden. Je ziet een andere dynamiek binnen de groep en ik denk wel dat hij dingen anders gaat doen. Hij is natuurlijk ook assistent bij het nationale team dus hij heeft veel ervaring", aldus Van der Laarse. 

"Ik ben vooral een trainer van de inhoud en wellicht moet ik leren wat autoritairder te zijn en soms de zweep erover te halen als dat nodig is"

Aalsmeer-trainer Wai Wong

Zelf geeft Wong aan dat hij wel wat gaat veranderen, maar dat dat geen hele grote veranderingen zullen zijn. "Ik kan wel van alles willen, maar daar sta ik niet alleen in. Ik ben vooral een trainer van de inhoud en wellicht moet ik leren wat autoritairder te zijn en soms de zweep erover te halen als dat nodig is", vertelt Wong.   

Selectie 2023 -2024

De selectie van Aalsmeer is niet helemaal intact gebleven en heeft behoorlijk wat ervaring ingeleverd. Zo zijn Rob Jansen, Max de Maat en Jeffrey Boomhouwer gestopt. Destin van Dijk speelt komend seizoen in het shirt van Bevo en Jake Honig bij DWS.

Tegenover het vertrek van een aantal spelers staat de komst van de Zweed Evon Mohlin. Ook is Hidde van Oorschot weer fit. Hij speelde vorige seizoen bijna niet vanwege een knieblessure. Verder is de verwachting dat er twee tot drie spelers vanuit de jeugd zullen doorstromen. 

Verwachting

Afgelopen seizoen slaagde Aalsmeer er niet in om te spelen om het landskampioenschap. Daarvoor werd het vier keer op rij kampioen van Nederland. "Wij beginnen met een redelijk zwaar programma. Ik denk dat wij na een wedstrijd of vijf wel weten waar wij staan. Het is dit seizoen onvoorspelbaar en lastig te zeggen waar de ploegen staan", blikt de inwoner van Muiden vooruit. 

Lees ook