Ga naar Content

Eén dode en zwaargewonde bij steekpartij Amsterdam, verdachte opgepakt

Bij een steekpartij op de Robert Scottstraat in Amsterdam is volgens de politie een dode gevallen. Een ander slachtoffer is nog altijd ernstig gewond. Getuigen melden dat er een man met mes en bebloed shirt op het balkon van de woning stond. De persoon is niet veel later aangehouden door de politie. 

Foto: Inter Visual Studio

Op de Robert Scottstraat in Amsterdam heeft vanmorgen rond 8.45 uur een steekpartij plaatsgevonden. Het dodelijk slachtoffer wordt geïdentificeerd. De verdachte man is aangehouden.

Bebloede kleding 

Een getuige laat weten dat 'de dader net op het balkon stond met zijn mes en helemaal onder het bloed zat'. "De agenten kwamen niet veel later aanrennen en zetten de straat af." 

NH-verslaggever Jimmy Miltenburg sprak mensen uit de buurt, de schrik zit er volgens hem goed in. "Alle omwonenden zijn heel erg geschrokken."

Een buurman vertelt dat hij gerommel en gebonk hoorde en daar op het balkon poolshoogte is gaan nemen. Daar zag hij de bewuste man met het mes in bebloede kleding staan. 

"Dit is heel impactvol voor iedereen, echt horror op de dinsdagochtend"

NH-verslaggever ter plaatse

Ook een buurvrouw aan de andere kant van het appartement bevestigt dit verhaal. "Dit is heel impactvol voor iedereen, echt horror op de dinsdagochtend."

Jimmy vervolgt: "Een buurvrouw aan de overkant maakte nooit oogcontact met hem, aangezien hij verward overkwam."

Klaarlichte dag

"Dit incident, dat op klaarlichte dag is gebeurd, heeft vanzelfsprekend impact op omstanders en buurtbewoners", stelt de politie. Daarom staat er voor buurtbewoners en omstanders slachtofferhulp klaar.

Ook het rechercheonderzoek is in volle gang. Dankzij getuigen weet de politie dat bij deze woning dus korte tijd een man met mes op het balkon gestaan heeft. De politie is op zoek naar meer mensen die dit hebben zien gebeuren.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]