Ga naar Content

Grote brand uitgebroken in manege in Schoorl

Aan de Omloop in Schoorl is vanavond een brand uitgebroken in een manege. Het zou vermoedelijk gaan om een fokkerij van topspringpaarden. De brand is inmiddels onder controle, een paar paarden zijn gewond geraakt.

Brand in manege Schoorl - Foto: Foto: Inter Visual Studio

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was er sprake van een grote brand. Momenteel zijn hulpdiensten massaal toegestroomd om de brand te blussen. 

De brand is ontstaan in een binnenhal waar hooi en strobalen zijn opgeslagen. "Aaneengesloten aan deze hal stonden een aantal paarden", vertelt de woordvoerder. "Die zijn allemaal door de brandweer naar buiten gehaald." Een aantal paarden heeft verwondingen opgelopen en wordt nagekeken door een dierenarts. 

Onder controle

De woordvoerder geeft aan dat de brand 'onder controle lijkt', er is volgens hem sprake van weinig rookvorming. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Het zou vermoedelijk gaan om Stal Klaver, waar springpaarden gefokt worden. NH berichtte eerder over het bedrijf, dat onder andere topspringpaarden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft gefokt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]