Ga naar Content

Explosief bij Purmerends festivalterrein had niets met feest te maken: "Situatie goed opgelost"

De organisatie van het Electronic Picnic Festival in Purmerend zegt dat het explosief dat gisteren nabij het festivalterrein is gevonden niets met het muziekfestival te maken had. De organisatie is blij dat de situatie goed is opgelost en geen gevaar voor de bezoekers heeft opgeleverd.

Foto: Foto: Regio Purmerend

"Aan het begin van de avond is door een van onze beveiligers een verdacht voorwerp aangetroffen buiten het festivalterrein. Wij hebben direct deze omgeving afgezet en de autoriteiten op de hoogte gebracht. Die hebben alert gereageerd en door een goede samenwerking is het voorwerp veiliggesteld en kon ons festival gewoon doorgaan. We weten inmiddels dat dit niets met het festival te maken had", aldus de organisatie.

Geen gevaar voor bezoekers

De politie meldde gisteravond al dat de vondst van het explosief in het Leeghwaterpark in Purmerend op dat moment geen gevaar voor bezoekers opleverde en dat het festival kon doorgaan.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie stelde het explosief gisteravond veilig. Om wat voor soort explosief het gaat, is onduidelijk. Een woordvoerder van de politie laat vanochtend weten dat het onderzoek loopt en dat ze nog niets kan zeggen.

Lees ook