Ga naar Content

Loosdrechtse hooischuur verloren na brand: melkveehouder is 'alles kwijt'

Een flinke brand heeft een hooischuur van een Loosdrechtse melkveehouder verwoest. De brandweer had de handen vol aan de brand en was zeker twaalf uur lang bezig met de bestrijding van het vuur. De eigenaar van de melkveehouderij werd vanochtend wakker met een zwaar gemoed: "Alles is verloren gegaan", reageert hij.

Brand in hooischuur Loosdrecht - NH Nieuws

Bij de melkveehouderij aan de Oud-Loosdrechtsedijk ontstond gisteren rond 14.00 uur brand in de hooischuur van het bedrijf.

De melkveehouder van de boerderij vertelt dat een oplettende klant de brand al vrij vroeg opmerkte. "Een klant reed toevallig om de boerderij heen om iets af te geven en zag rook uit de hooischuur komen."

Koeien verplaatst

Gelijk werd de brandweer gealarmeerd en werden alle dieren naar een veilige plek gebracht. Door de vlambaarheid van het hooi verspreidde het vuur zich in korte tijd snel. "De koeien konden wij gelukkig naar een naastgelegen weiland brengen. Op deze manier hadden ze geen last van de rook."

Een woordvoerder van de brandweer laat weten de brandweer zeker twaalf uur bezig is geweest met blussen. "Pas rond 02.00 uur 's nachts konden wij het sein 'brand meester' geven."

Alles verloren gegaan

De melkveehouder geeft aan dat de hele hooiopslag als verloren kan worden beschouwd. "Alles is verloren gegaan." Wel prijst hij de brandweer en andere hulpdiensten: "Door hun grote inzetbaarheid is een grotere brand voorkomen. Ik ben de hulpdiensten erg dankbaar."