Ga naar Content

Politie neemt auto's, quad en harddrugs in beslag na inval bij opslagbox in Medemblik

De politie is momenteel druk bezig bij een opslagboxenverhuurbedrijf aan de Nijverheidsweg in Medemblik. Op beelden is te zien hoe de politie twee auto's, een quad, boot en wat lijkt op een vuurwapen in beslag neemt. Voor de rolluiken van een opslagbox staan drie bergingswagens. 

Politie-inval bij loods in Medemblik - Foto: Foto: Inter Visual Studio

De politie en gemeente Medemblik willen geen verdere details over de inval geven. "Het enige wat we kunnen zeggen is dat dit onderdeel is van een controle", aldus een gemeentewoordvoerder.

Het gaat om een integrale controle - in samenwerking met douane, Veiligheidsregio en Omgevingsdienst - die is gericht op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit. "De politie heeft signalen opgevangen en besloot tot een controle." 

Op beelden is te zien hoe de politie twee auto's, een boot en quad en wat lijkt op een vuurwapen in beslag neemt. Naderhand blijkt het om een airsoftwapen te gaan. Verder is er elektrische apparatuur meegenomen, zoals computerschermen en JBL-muziekboxen. Ook zijn er honden ingezet om verborgen drugs of explosieven op te sporen. Die vonden een kilo aan harddrugs.

Wat lijkt op een vuurwapen staat tegen een opslagbox - Foto: Foto: Inter Visual Studio
Een quad wordt in beslaggenomen door de politie - Foto: Foto: Inter Visual Studio