Ga naar Content

Verwoestende brand op Texel: loods in vlammen opgegaan, op zelfde moment brand in Den Helder

In een bedrijfspand in Oosterend op Texel is vannacht brand uitgebroken. Hierbij is de loods van loonbedrijf Bram Boon verloren gegaan. De brand was zo groot dat er diverse brandweerwagens van het 'vaste land' werden opgeroepen om op het Noord-Hollandse eiland te blussen.  

Foto: Foto: Inter Visual Studio

De brand in de loods aan de Schorrenweg brak rond half 12 's avonds uit, en rond half twee vannacht had de brandweer hem onder controle. De panden die naast de loods staan, zijn aan de vuurzee ontsnapt. In de loods waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig. Aanvankelijk werd er door de veiligheidsregio groot alarm geslagen, maar niet alle opgeroepen eenheden zijn ook daadwerkelijk op de boot naar Texel gestapt.

Uit beelden die ter plaatse zijn gemaakt, blijkt dat het gaat om een loods van loonbedrijf Bram Boon. De veiligheidsregio laat weten dat de loods als verloren wordt beschouwd en dat Stichting Salvage zal helpen bij de schadeafhandeling. 

Op het dak van de loods lagen zonnepanelen. De veiligheidsregio laat weten dat deze panelen niet waren aangesloten en dat er alleen glasdeeltjes zijn aangetroffen in de omgeving van de loods. Omwonenden worden wel gewaarschuwd om eventuele gevonden glasdeeltjes op te rapen met een handschoen en in de vuilniszak te stoppen. Volgens de veiligheidsregio zijn er  geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

Ook brand in Den Helder

Een complicerende factor voor de brandweer was vannacht een woningbrand in Den Helder. Daar is in een huis in de Nachtegaalstraat een bankstel in vlammen opgegaan. Volgens een woordvoerder waren ook in dat huis geen mensen aanwezig. Omdat de brandweer van Den Helder op de boot naar Texel was gestapt, is het vuur in Den Helder geblust door het korps van Breezand/Julianadorp. Rond één uur vannacht was die brand onder controle.

Verwoestende brand op Texel - Inter Visual Studio

Bij een woningbrand in Den Helder is een bankstel in vlammen opgegaan. - Foto: Foto: Inter Visual Studio