Ga naar Content
Haarlem

Achtstegroepers vertonen na corona nog steeds musicals in Caprera: "Leuk voor kinderen én ouders"

10 juli 2023, 20.07 uur · Aangepast 10 juli 2023, 20.18 uur
Door: Redactie Haarlem · Foto: Caprera

Het zal een afscheid worden om nooit meer te vergeten. Voor de achtstegroepers van de Aerdenhoutse Vondelschool, de Sint Theresiaschool in Bloemendaal en de Brederode Daltonschool in Santpoort-Zuid. Ze houden hun musicaluitvoeringen komende dagen namelijk in openluchttheater Caprera. Met 'dank aan' het coronavirus. 

"Het is hartstikke leuk, er hangt daar een ontzettend goede sfeer. De kinderen hebben er ook heel veel zin in", vertelt Natascha Beets van De Vondelschool in Aerdenhout. Ze is management-assistent binnen de school. "We doen de musical nu voor het derde jaar bij Caprera."

'Door corona de musical van binnen naar buiten'

Tijdens corona kregen meer basisscholen in de omgeving van Caprera de mogelijkheid om daar hun musicals uit te voeren. Een stuk veiliger, zo in de buitenlucht. De Vondelschool beviel dat zo goed, dat ze ermee door wilden gaan. "Normaal houden we de musicals in theater De Luifel in Heemstede. Ik wil niet zeggen dat we daar nooit meer zullen komen, maar zolang het in Caprera mogelijk blijft, dan kiezen we daar natuurlijk voor", aldus Beets. Uiteraard moeten de scholen wel wat aan huur betalen. 

De leerlingen van groep acht zijn de afgelopen tijd één keer in Caprera geweest om even 'te voelen' hoe het is om op het podium te staan. Morgenavond moeten ze dan echt aan de bak. Voor hun families, die lekker op de grote tribune kunnen zitten. "Ze hebben de generale repetitie inmiddels een paar keer gedaan voor de andere klassen. De liedjes hebben ze ook nog een keer extra gerepeteerd voor de kleuterklassen. Ze hebben er allemaal ontzettend veel zin in en hebben ook de decors en rekwisieten zelf gemaakt."

Tekst loopt door na de foto.

Caprera tijdens corona: afstand houden op de tribune - Foto: Layla Wijsmuller

Donderdag is het de beurt aan de Volendamse band de 3JS in Caprera. Maar daarna worden er nog meer musicals opgevoerd. Zoals die van de Brederode Daltonschool uit Santpoort-Zuid. 

Ook zij zijn naar het theater in Bloemendaal uitgeweken sinds corona. "Onze ruimte binnen de school was destijds veel te klein. We moesten de voorstelling twee keer opvoeren, dat was lastig voor de kinderen. Toen konden wij bij Caprera terecht en hebben we dat gedaan", vertelt directeur Danielle Rodenhuis. "Het is een hele fijne en bijzondere plek", vertelt ze. "Maar we krijgen straks wel een heel nieuw schoolgebouw met een mooi groot podium. Dus dan gaan we wel weer terug", benadrukt ze. 

De kinderen uit Santpoort-Zuid hebben ook al een keer aan het podium in Bloemendaal mogen 'ruiken'. Volgende week dinsdag mogen ze voor het echie. "Ze moeten wel opletten dat ze door hun enthousiasme niet te snel gaan praten", lacht Rodenhuis. De ouders hebben meebetaald aan de huur van het podium. 

Ook voor de ouders 

"En ik mag voor de derde keer op het podium van Caprera staan", vervolgt Rodenhuis. "Ik heb geen rol hoor, maar ik doe het welkomstwoord en neem afscheid van de ouders die echt voor de laatste keer een musical op school gaan meemaken."

Natascha Beets van de Vondelschool voegt er nog even aan toe dat het ook voor de ouders een mooie avond wordt. "Na afloop kunnen ze nog even een drankje nemen met elkaar. Voor hen is het natuurlijk ook een soort afscheid."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]