Ga naar Content

Zwarte rookwolk boven Uithoorn en Amstelhoek bij grote brand

Een grote brand in Amstelhoek zorgde vanavond voor een flinke zwarte rookpluim die over zowel Amstelhoek als Uithoorn trok. De brandweer is momenteel nog druk bezig met blussen. Een persoon is nagekeken door de ambulance omdat deze rook heeft ingeademd.

Amstelhoek ligt net naast Uithoorn, net over de provinciegrens. De brand was in een deel van de regio te zien, te ruiken en te horen. De dikke rookpluim trok het water over richting Uithoorn, daarnaast waren er meerdere harde knallen te horen van ontploffende gasflessen. 

De brand ontstond rond kwart over acht vanavond. "Het is nog onduidelijk of de brand in een woning woedt of in een naastgelegen schuur of iets dergelijks", aldus de woordvoerder van de brandweer. Op dit moment lijkt de brand niet meer te roken. "We hebben wel nog te maken met een gasbrand", legt de woordvoerder uit. 

Naast meerdere brandweerauto's is er ook een ambulance opgeroepen omdat een persoon rook heeft ingeademd. Deze is nagekeken door de ambulancebroeders.  

De brand is onder verdachte omstandigheden ontstaan, zo meldde de politie later op de avond. Er zijn vier personen aangehouden en de woning wordt bewaakt. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.