Ga naar Content

Samen met de Egmonders lappen Andries en Carmen hun strandtent op na storm Poly

Poly heeft weinig heel gelaten van strandtent Bad Zuid in Egmond aan Zee. Toch stonden Andries en Carmen vanochtend alweer vroeg klaar om de boel weer op orde te krijgen. Gelukkig konden ze rekenen op een boel helpende handjes uit de omgeving.

Foto:

"We gaan ze schoonspuiten, we gaan ze afvlakken en we gaan ze weer opnieuw neerzetten", roept Andries, eigenaar van strandtent Bad Zuid, terwijl hij hard bezig is met het uitgraven van zijn terras op het strand van Egmond. "We doen alles met grof geweld", lacht hij. "Dat gaat toch het beste."

Geen enkel tafeltje van de strandtent in Egmond aan Zee is gister gespaard gebleven door storm Poly. De zomerstorm blies ze allemaal omver en schudde de tent zelf ook nog goed door elkaar. Carmen runt Bad Zuid samen met Andries en was tijdens de storm in de tent. "Ik vond het heel eng", vertelt ze. "Alles klapte en ging tekeer hier." 

Hele hebben en houwen

In de piek van de storm vroeg ze zichzelf af waarom ze naar de tent was gekomen. "Maar ik wilde Andries zo graag steunen", legt ze uit. "Het is toch je hele hebben en houwen."

Ook Andries kneep hem flink tijdens Poly. Hij kon alleen maar toekijken hoe de storm zijn geliefde strandtent onder handen nam. "De schade bleef maar komen", herinnert hij zich. "Rot nou maar weer een keer op, dacht ik toen."

Samen aan de slag

Samen met de Egmonders zijn ze nu hard bezig om Bad Zuid weer zo snel mogelijk tip top te krijgen. Met graafmachines en scheppen proberen ze al het zand weer uit de strandtent te krijgen.

"Het is echt een chaos nog", benadrukt Carmen terwijl ze koffie klaarmaakt voor alle helpende handjes. "Maar we zijn wel heel blij dat iedereen ons komt helpen. Dan moet het weer goed komen."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.