Ga naar Content

Storm verstoort vakantie: niet naar de camping, maar schuilen in de gymzaal

Heemskerkers Irma en René Kloet hadden eigenlijk bedacht om vandaag op vakantie te gaan, maar storm Poly gooide roet in het eten. Nadat twee enorme bomen op hun flat aan de Bachstraat terechtkwamen, werden ze met 23 andere gezinnen ondergebracht in een nabijgelegen gymzaal. 

Foto: NH Nieuws / Loïs Iglesias

Dat het een stormachtige dag zou worden, had de familie gisteren al voorzien. "We gingen vandaag eigenlijk naar de camping, maar we hadden al besloten om maar niet de weg op te gaan", vertelt Irma Kloet. Dat het zo'n een enerverende ochtend zou worden, had de familie niet gedacht.

Grote schrik 

Het begon allemaal vanochtend om tien voor negen, vertelt René Kloet. "De boom tegenover ons huis begon heel langzaam en steeds meer uit de grond te komen en vervolgens gebeurde hetzelfde met de boom ernaast."

Irma was het nog niet opgevallen en stond in de keuken. "Ineens hoorde ik mijn man schreeuwen: 'moet je eens kijken!'. We zagen de boom echt als een lucifer omvallen en de takken kwamen precies tegen ons raam aan."

Buurvrouw Mayra is inmiddels weer bijgekomen, maar schrok zich dood. "Ik hoorde een klap en dacht echt: 'Wat was dat?' Toen liep ik naar mijn kamer en zag ik de takken tegen het raam liggen. Ik raakte helemaal in paniek en dacht: 'Oh mijn god, help!' Ik wilde direct 112 bellen, maar de brandweer was er al."

"We moeten wachten tot we weer naar binnen mogen, dat kan de hele middag duren"

Irma Kloet

Onderkomen in gymzaal

Het leek er in eerste instantie op dat dat Irma en René thuis kon blijven, zolang ze aan voorkant van de woning bleven. Maar even later moest de familie net als 23 andere huishoudens toch het huis verlaten vanwege veiligheidsredenen. Het stel is ondergebracht in een nabijgelegen gymzaal waar ze in ieder geval een warm en droog onderkomen hebben.

Hoelang ze er moeten verblijven, is nog onzeker, vertelt Irma. "We moeten wachten tot we weer naar binnen mogen, dat kan de hele middag duren. Het is niet zeker of we vanavond naar huis kunnen en we weten ook nog niet waar we anders naartoe moeten gaan."

De gymzaal waar de familie verblijft - Foto: NH Nieuws / Loïs Iglesias

Naar de camping

Ondanks de schrik, blijft de familie positief. "We krijgen hier koffie en heerlijke broodjes, dus we houden het nog wel even vol", zegt René. Irma is blij dat de familie er ongedeerd vanaf is gekomen. "Het valt eigenlijk nog mee. Gelukkig hebben we niet echt schade en de schade die de boom wel heeft aangericht kan gemakkelijk gerepareerd worden."

Wat René betreft pakken ze vanavond alsnog de auto om naar de camping te gaan. "De koffers staan al klaar. We gaan sowieso!" Zijn vrouw Irma trekt haar wenkbrauwen op en vult haar man aan. "Als dat mogelijk is natuurlijk."

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]