Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

nl

Omgevallen bomen en geblokkeerde wegen: code rood in Zaanstreek-Waterland

5 juli 2023, 10.21 uur · Aangepast 5 juli 2023, 14.17 uur · Door Thyra de Groot

Omgevallen bomen, takken die de weg versperren en geen treinverkeer: het zal niemand ontgaan zijn dat storm Poly ook in Zaanstreek-Waterland flink waait. Door de harde wind is het oppassen geblazen, want in Wormerland waaien er bijvoorbeeld trampolines uit tuinen.

In Krommenie aan de Zilverschoonlaan is ook een boom op een auto gevallen - Foto: Wim Huisman

De busbrug is door verschillende takken op de weg afgesloten, maar om toch naar Zaandam of Koog aan de Zaan te komen kiezen verschillende automobilisten om over het fietspad te gaan. Op het fietspad ter hoogte van Koog aan de Zaan station wordt het fietsverkeer niet gestremd door overstekende automobilisten, maar daar zijn omgewaaide bomen de boosdoener.

Een omgewaaide boom is in de Kepplerstraat in Zaandam Zuid op een dak gevallen. Het is nog niet bekend of er daardoor mensen gewond zijn geraakt.

Tekst gaat door onder de video.

Boom valt bijna om in Krommenie - Jamie Veenis

Op meerdere plekken in de regio liggen er bomen op de weg, die met kluit en al zijn omgevallen. Zo is een weg in Volendam, de Herciuslaan, slecht begaanbaar. Niet alleen bomen waaien om. In Wormerland waaien trampolines uit tuinen en ook het tuinmeubilair heeft het zwaar. Een lezer mailt ons dat de stroom in Westbeemster is uitgevallen. Dat was ook even het geval in Wormer, daar was het gemeentehuis tijdelijk niet bereikbaar. Ook in meerdere delen van Purmerend melden bewoners dat er een stroomstoring gaande is. 

Tekst gaat door onder de tweet en de foto's.

Door de wind zijn er ook ramen uit gebouwen geblazen. Zo is op het bedrijventerrein in Wormerveer te zien dat de ramen aan diggelen op de grond liggen. In hetzelfde dorp is de markt, die elke woensdag op het Marktplein is, afgelast.

In Monnickendam zijn versieringen in aanloop naar de viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee omgevallen en weggewaaid. Een ondernemer roept bewoners op om morgenochtend samen de schade te herstellen.  

Auto's slalommen langs takken op de weg - NH Nieuws / Thyra de Groot

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]