Ga naar Content

Ook kampeerders dupe van voorgenomen verhoging toeristenbelasting: "Onacceptabel"

Naast de hotelbranche die eerder haar zorgen uitsprak over het plan van de gemeente om de toeristenbelasting opnieuw te verhogen, zien ook campings de desastreuze gevolgen hiervan in. "Ik vind dat de gemeente beter moet nadenken bij wie nou die verhoging neerkomt", legt Toon Weijenborg van camping Zeeburg uit. "Ik snap dat ze minder toeristen willen, maar dat kun je ook op andere manieren doen."

Foto:

Dat de gemeente de hoeveelheid toeristen in de stad wil terugdringen is duidelijk. Maar een verhoging van de toeristenbelasting treft niet alleen de hotelovernachters. "We vinden dat de gewone kampeerder hier vooral door geraakt wordt en dat is uiterst ongewenst", aldus Gerdina Krijger van HISWA-RECRON (ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie). 

Waar de campinggast nu zeven procent bovenop de overnachtingsprijs - plus nog een euro per persoon -  betaald, zal dit als het aan de gemeente ligt acht procent worden, plus twee euro per persoon. 

"Dat maakt dat je hier niet kunt zijn, want het is gewoon te duur"

Toon Weijenborg, Camping Zeeburg

"Als je dus met z'n tweeën hier voor 25 euro staat, betaal je dus voor 6 euro toeristenbelasting en dat is 25 procent van jouw overnachtingsprijs. Van die 6 euro per dag kun je al eten en drinken", spreekt Toon Weijenborg zijn verontwaardiging uit. "Dat maakt eigenlijk dat je hier niet kunt zijn, want het is gewoon te duur."

"Een kwart van je overnachtingsprijs betalen aan je toeristenbelasting, dat is gewoon erg veel. Jeugdige kampeerders, dat zijn ook de kampeerders van de toekomst; we hebben die mensen gewoon heel hard nodig", stelt Krijger.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]