Ga naar Content

Man uit Enkhuizen betrapt op leeghalen fuiken met paling

Een 35-jarige man uit Enkhuizen is gisteren opgepakt op verdenking van illegale visserij op paling. Hij zou de netten van een beroepsvisser stiekem hebben leeggehaald. De man is op heterdaad aangehouden met nog een levende aal in zijn handen. 

Foto: Beeld: politie

De politie Hoorn en het visstroperijteam van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit kwamen de man op het spoor na meerdere meldingen van een beroepsvisser die merkte dat zijn fuiken constant leeggehaald waren.

De man viste op aal (paling). Dat is een beschermde vissoort. Het is volgens de visserijwet verboden om op aal te vissen zonder toestemming.

Aalfuiken

Al snel kwam de politie een 35-jarige man uit Enkhuizen op het spoor. De man werd op heterdaad aangehouden in Enkhuizen. Hij had op dat moment een nog levende aal in zijn handen. De vis is in open water vrijgelaten.

Daarna heeft de politie ook het huis van de verdachte doorzocht waarbij een grote hoeveelheid aalfuiken en levende en ingevroren aal werd gevonden. Uit onderzoek is gebleken blijkt dat deze paling is gedood door het toedienen van zout. Een handeling die al jaren niet meer mag worden toegepast. 

De man wordt verdacht van het overtreden van het overtreden van de Visserijwet, de Wet natuurbescherming en verduistering. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.