Ga naar Content

Enkhuizer (61) in gezicht, arm en been gestoken, nadat hij dief wilde stoppen

Een 61-jarige man uit Enkhuizen is vannacht op meerdere plekken gestoken, nadat hij een man wilde tegenhouden van het stelen van een fiets. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht, arm en been. De dader is ervandoor gegaan. 

Foto: Beeld: Politie

Het slachtoffer uit Enkhuizen probeerde vannacht rond 2.30 uur een man te stoppen, die op De Kloet een fiets aan het stelen was. Nadat hij de verdachte aansprak op zijn gedrag, trok de man een wapen en belaagde de Enkhuizer. Hierbij liep hij meerdere snijwonden op.

De Enkhuizer probeerde zich nog te verdedigen, en sloeg de verdachte met zijn vuist in het gezicht. Maar de verdachte wist te ontkomen en vluchtte in onbekende richting.

De politie heeft nog gezocht naar de verdachte, maar zonder resultaat. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost behandeld aan zijn steekwonden. 

Getuigen en beelden

Daarom hebben zij een oproep geplaatst voor getuigen, die vannacht mogelijk iets gezien kunnen hebben.

De politie is nog op zoek naar de verdachte. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, droeg een donkergrijze trui met capuchon en een zwarte joggingsbroek. De man is ongeveer 30 jaar oud en rond de 1.75 meter lang. Door de vuistslag kan hij mogelijk letsel hebben aan zijn gezicht, aldus de politie. 

De politie hoopt dat getuigen zich melden en is verder op zoek naar camerabeelden uit de buurt, die een beeld kunnen geven waar de verdachte heen is gevlucht. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]