Start van hoofdcontent

Schagen

nl

Boekhouder en zijn vrouw uit Schagen aangehouden voor verduistering

29 juni 2023, 13.35 uur · Aangepast 29 juni 2023, 16.11 uur · Door Redactie

Een 58-jarige man uit Schagen is samen met zijn 53-jarige partner aangehouden op verdenking van witwassen, verduistering en valsheid in geschrifte. De man werkte als boekhouder en wist zo een 'aanzienlijk' geldbedrag weg te sluizen.

Foto:

De politie kwam het stel op het spoor na een aangifte van een klant van de boekhouder. Het slachtoffer zou door zijn boekhouder geruime tijd zijn opgelicht. De verdachten zouden in zo'n negen jaar een groot geldbedrag hebben verduisterd. Hoe groot dat bedrag precies is, wil de politie niet delen.

Auto en luxe goederen

"Maar het gaat om een aanzienlijk bedrag", aldus de woordvoerder. "Vooralsnog gaat het om één slachtoffer", vult de woordvoerder aan.

Tijdens de aanhouding van het stel heeft de politie ook de woning van het stel en een bedrijfspand doorzocht. Hierbij heeft de politie een auto, diverse luxe goederen en administratie in beslag genomen. Beide verdachten zitten nog vast voor verhoor. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.