Start van hoofdcontent

Purmerend

nl

Man die zwangere vrouw beschermde even later bij Purmerends station afgetuigd

26 juni 2023, 20.34 uur · Aangepast 26 juni 2023, 22.49 uur · Door Coen van den Braber

De man die het vorige week zondag voor een belaagde zwangere vrouw heeft opgenomen, is even later zelf bij het station van Purmerend afgetuigd. De vrouw werd in de trein lastiggevallen door een groep jongens. De man die daar tussenkwam, is vervolgens door dezelfde groep gevolgd en mishandeld en beroofd. De politie zoekt nu getuigen.

Foto: Google Maps

Het gebeurde allemaal in de trein van Zaandam naar Purmerend. Een man in dezelfde coupé zag dat de zwangere vrouw werd lastiggevallen en liep op de groep jongens af. 

Die waren daar niet van gediend en achtervolgden de man, die uitstapte op station Purmerend. In een nabijgelegen tunneltje werd hij vervolgens mishandeld en beroofd.

Vastgepakt, geslagen en geschopt

"Hij werd bij zijn rugtas vastgepakt, geslagen en geschopt", zegt de politie. "De rugtas werd weggenomen, die is later in het water teruggevonden." De man mist een speaker. Ook zijn horloge is kapot. 

De politie neemt het incident hoog op en vraagt om een getuigenoproep. Het gaat om vijf à zes jonge jongens tussen de 14 en 17 jaar oud en hebben een getinte tot donkere huidskleur.