Ga naar Content

Beverwijkse ondernemers zijn niet blij met hogere parkeerkosten

Ondernemers in Beverwijk zijn kritisch op de plannen van de gemeente om de parkeerkosten te verhogen. "Ik ben bang dat mijn klanten wegblijven", zegt een van de winkeliers in het stadshart. "De plannen zouden de doodsteek voor de ondernemers in het centrum kunnen zijn."

Kijk hier naar de reacties in de video:

Parkeren in Beverwijk gaat veranderen - NH Nieuws

De gemeente Beverwijk wil de toenemende parkeerdrukte in het centrum beter reguleren. Gratis parkeren op zaterdag verdwijnt en door de week moet er een uur langer betaald worden. De controle wordt strenger en efficiënter door de inzet van een scanauto. Na de inspraakavond dinsdag voor omwonenden, kregen ondernemers woensdagavond de kans om mee te praten over de plannen,

Volgens wethouder Dorenbos is het niet de bedoeling om meer aan het parkeren te verdienen: "maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat bewoners en bezoekers van de stad gemakkelijker hun auto kwijt kunnen", zegt zij tot de zaal. Ongeveer 50 ondernemers hadden de moeite genomen naar het Kennemer Theater te komen om mee te praten over de plannen.

Kritisch

Sommige ondernemers zijn bang dat het nieuwe regime ertoe zal leiden dat auto's uit het centrum geweerd gaan worden. Ze zijn bang dat dat de doodsteek wordt voor ondernemers in het centrum. Anderen noemen het een mooie begin en zijn tevreden over de progressieve parkeertarieven.

Die tarieven beginnen goedkoop, soms zelf gratis. Zoals in de Breestraat, waar de eerste twee uur op zaterdag gratis blijven. Maar naarmate je langer staat wordt het tarief hoger. Op die manier moet het voor winkelende automobilisten gemakkelijker worden een plekje te vinden.

Het gaat nadrukkelijk om een plan dat nog bijgesteld kan worden. In september buigt de gemeenteraad zich erover tot die tijd kan iedere Beverwijker met een goed idee zich melden bij de wethouder.

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]