Ga naar Content

Nog veel klachten over veiligheid: manifest voor verbetering Hilversumse Alexiatunnel

Buurtbewoners en andere betrokkenen rond de Hilversumse Alexiatunnel hebben vandaag een groot manifest aangeboden aan wethouder Bart Heller over de veiligheid van de tunnel. De Alexiatunnel werd een jaar geleden, na tweeënhalf jaar verbouwing eindelijk geopend, maar sindsdien zijn er veel klachten. Er moet nu wat gebeuren.

Buurtbewoners en gebruikers van de Alexiatunnel hebben veel kritiek op de veiligheid en het gebruik van de tunnel. Vandaag werden de klachten en suggesties gebundeld en in de vorm van een manifest overhandigd aan wethouder Heller door coalitiepartij Hart voor Hilversum.

Rollend door de tunnel

Ria de Jong is raadslid van Hart voor Hilversum en woont aan de Alexiatunnel samen met haar gehandicapte dochter Jessamy. Ria moet samen met haar dochter dagelijks naar beneden en omhoog door de tunnel, dit is te zwaar om alleen uit te voeren. Vaak krijgt ze hulp van een voorbijganger, maar als er op dat moment niemand naast haar staat lukt het nauwelijks om boven te komen.

Om aan te geven hoe moeilijk het is, laat ze wethouder Heller de rolstoel heen en weer door de tunnel rijden. "Ik heb even een oefening gehad en ik begrijp dat het zwaar is om hier doorheen te komen. De tunnel doet wel aan de nationale normen, maar ik begrijp en zie dat er een aantal dingen niet goed zijn", laat Heller weten.

Auto rijdt verkeerd bij Alexiatunnel - Foto: NH Nieuws

Precies op het moment dat het manifest overhandigt wordt, rijdt er een auto tegen de richting in over een deel van het fietspad. "Dit gebeurt er dus dagelijks. We stonden laatst een uur hier te kijken of er ongelukken zouden gebeuren en dit gebeurde aan de lopende band. Het was daardoor makkelijk om het manifest te schrijven, ik kon maar blijven tikken over wat ik had gezien", vertelt Ron Lancé van Hart voor Hilversum.

Veiligheid voorop

De Alexiatunnel is voor de deur van de Basisschool de Wilgetoren in Hilversum. Directeur Koen van Praag laat weten blij te zijn met de tunnel, omdat er sinds de verbouwing minder drukte is bij de school. Volgens van Praag zijn er nog wel verbeterpunten aangezien de veiligheid ook sinds de verbouwing van de nieuwe tunnel nog steeds niet worden gewaarborgd. "Er is geen natuurlijk stop van de snelheid, waardoor er nog steeds hard wordt gereden. De ervaring is nog niet optimaal. We zijn in gesprek met de gemeente voor een oplossing."

Zie ook de eerdere video die is gemaakt over de Alexiatunnel:

Alexiatunnel is open - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]