Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: De 'maharadja' is terug op Schiphol

Air India is na 26 jaar terug op Schiphol. De nationale luchtvaartmaatschappij van India vliegt voortaan vier keer per week tussen de hoofdstad New Delhi en Amsterdam. Zelden zijn er zoveel mensen uitgenodigd om bij de aankomst van een nieuw vliegtuig of luchtvaartmaatschappij op Schiphol te zijn, maar voor de Indiase gemeenschap in Nederland en de Indiase regering was het groot nieuws dat hun 'maharadja' terug is, dus werden kosten noch moeite gespaard.

Tot tien dagen geleden was KLM alleenheerser op routes tussen Schiphol en India, maar die moeten nu concurrentie dulden van Air India. Met de komst van Air India is er na vier jaar weer een Indiase maatschappij op Schiphol, na het faillissement van Jet Airways in 2019. Die maatschappij vloog naar New Delhi, Mumbai, Bangalore en het Canadese Toronto en werkte samen met KLM.

De komst van de Air India valt op. Schiphol staat aan de vooravond van een krimp in het aantal vluchten per jaar, van 500.000 naar 440.000, en zal vliegmaatschappijen moeten gaan weren en start- en landingsrechten inperken.

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt iedere woensdag op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.20 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]