Ga naar Content

Zaanstad organiseert in 2025 Roze Zaterdag

Roze Zaterdag, een pride-traditie in Nederland, komt in 2025 naar Zaanstad. Het evenement wordt elk jaar in een andere stad georganiseerd, en volgens de organisatie is dit een uitgelezen kans voor Zaanstad om zich van z'n beste LHBTIQ+-vriendelijke kant te laten zien.

Foto: Organisatie Roze Zaterdag

“Roze Zaterdag 2025 is een fantastische kans voor Zaanstad om zich aan heel Nederland te laten zien als lhbtiq+-vriendelijke stad. In de selectieprocedure hebben de initiatiefnemers ons overtuigd met hun uitgebreide plannen, het brede draagvlak en ontzettend veel enthousiasme. Ze hebben ons laten zien dat ze in staat zijn een geweldige editie te organiseren, de Zaanstreek in alle kleuren”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland. 

De plannen werden bekend vandaag bekendgemaakt tijdens Roze Zaterdag 2023, in Goes. Volgend jaar trekt het evenement eerst nog naar Groningen. 

Gemeente

De gemeente heeft samen met Stichting De Zaanse Regenboog, Stichting Marketing Zaanstreek en Bureau Discriminatiezaken het initiatief genomen om Roze Zaterdag naar Zaanstad te halen. Wethouder Gerard Slegers noemt het 'ontzettend eervol' dat Roze Zaterdag naar Zaanstad komt. 

Roze Zaterdag valt in 2025 op 28 juni.