Ga naar Content

Iconische Larense poffertjeskraam: "Moeilijk te zeggen hoe oud het is"

Het is een begrip in èn om Laren: de poffertjeskraam op de Brink. Zodra de temperatuur stijgt worden ook de poffertjes van kraam Cornelis de Haan weer opgewarmd. Zo ook nu weer. In het lokale radioprogramma NH Gooische Business praat eigenaar Marcel Hilhorst over het stukje historie van de kraam. 

Marcel Hilhorst van de Larense poffertjeskraam op de Brink - Foto:

Samen met zijn vrouw Wilma bestiert Marcel sinds 1991 de kraam. "Het is moeilijk zeggen hoe oud de kraam is. Meneer de Haan is 89 jaar en heeft het van zijn opa overgenomen. Maar of hij het overgenomen heeft of zelf geopend heeft, dat weet ik niet. We hebben met de kraam genoeg jaartallen, 1837 of 1873 bijvoorbeeld." 

Verandering door de jaren

Aangezien de kraam al een flink aantal jaren meegaat is er in die tijd ook genoeg aangepast. De penetrante geur van brandend talhout, dat vroeger werd gebruikt om de poffertjes te bakken, verspreidt de kraam niet meer. Er wordt nu met gas gebakken.

Sinds de coronacrisis is het terras rond de kraam uitgebreid. "Onze vorige burgemeester zei al eens dat we ook daar tafels moesten zetten. Daar was ik niet zeker van toen, maar tijdens de coronacrisis hebben we dat toch maar gedaan. Mensen willen sinds die tijd meer uit elkaar zitten."

Willibrord

Eén van de opmerkelijke herinneringen uit zijn jaren bij de kraam is die aan Willibrord Frequin. "Ja, een bijzondere man", herinnert Marcel zich. "Hij kwam hier veel. Hij bestelde dan rum bij de poffertjes, maar de poffertjes at hij niet altijd op."

NH Gooische Business

Luister het hele interview met Marcel Hilhorst in het radioprogramma NH Gooische Business terug via deze link.