Ga naar Content

Aangiften tegen jeugdtrainer HFC in Haarlem na vragen om naaktfoto's via Snapchat

Een jeugdtrainer van voetbalclub Koninklijke HFC in Haarlem is op non-actief gesteld nadat er meerdere meldingen bij de club binnen zijn gekomen over 'digitaal grensoverschrijdend gedrag'. De trainer zou minderjarigen hebben gevraagd naaktfoto's van zichzelf te sturen via Snapchat. Dat bevestigt de club in een statement na berichtgeving van RTL Nieuws

Foto: Pro Shots/Wouter Dill

De zaak speelt al langer: volgens de club kregen zij op 31 maart een eerste melding binnen van een andere club waar deze trainer ook actief was dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Volgens de club is de jeugdtrainer daarop gelijk op non-actief gesteld. 

Volgens RTL Nieuws is de jeugdtrainer op 7 juni aangehouden naar aanleiding van twee aangiften. Hij zou inmiddels vrijgelaten zijn, maar nog wel als verdachte aangemerkt staan. Naast deze twee aangiften liggen er volgens de club nog twee aparte meldingen bij het Instituut Sportrechtspraak, waardoor het totale aantal meldingen op vier ligt. 

Bijeenkomst voor ouders 

RTL Nieuws schrijft verder dat er een bijeenkomst voor ouders is georganiseerd waar grote belangstelling voor was. Ook de GGD en de politie waren hier bij aanwezig. 

De club laat verder weten geen aanleiding te hebben om te vermoeden dat het grensoverschrijdende gedrag ook 'offline', dus fysiek, heeft plaatsgevonden. De trainer is in afwachting van het onderzoek wel verbannen van het complex van HFC, en mag ook geen trainersactiviteiten ondernemen van de KNVB.