Ga naar Content

Explosief naar binnen gegooid in woonhuis Aalsmeer

Bij een woning aan de Wissel in Aalsmeer is gisteravond een explosief voorwerp naar binnen gegooid. De politie wil nog niet kwijt om wat voor voorwerp het exact gaat, maar laat wel weten dat er geen gewonden zijn gevallen. 

Explosief voorwerp naar binnen gegooid bij woning aan de Wissel in Aalsmeer - Foto: Inter Visual Studio/Kyrilian de Bot

Het gaat om een 'ongebruikelijk explosief voorwerp', aldus de woordvoerder. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de warmte die van het voorwerp afkwam heeft wel lichte schade aangericht. 

Mensen aanwezig

Op het moment dat het voorwerp naar binnen werd gegooid, waren er mensen in de woning aanwezig. Of het om de bewoners gaat, is niet bekend. 

Na het incident is de politie gealarmeerd, die op haar beurt de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft opgeroepen om onderzoek te doen. De EOD heeft het voorwerp meegenomen voor onderzoek. De politie heeft nog uren onderzoek gedaan in en om de woning.

'Dacht aan een vuurpijl'

Een anonieme buurtbewoner laat weten dat hij tegen middernacht een opmerkelijk zoevend geluid hoorde, gevolgd door een knal. "Ik dacht aan een vuurpijl." De betreffende bewoner is nog even de tuin ingelopen, maar zag niets en heeft er verder geen aandacht aan besteed.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden, laat de politie weten. Wel wordt er naar hen gezocht, maar een signalement is (nog) niet beschikbaar.

Explosief voorwerp naar binnen gegooid bij woning aan de Wissel in Aalsmeer - Foto: Inter Visual Studio / Kyrilian de Bot

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]