Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Omstanders redden onwel geworden automobilist (75) uit het water in Haarlem

15 juni 2023, 10.17 uur · Aangepast 15 juni 2023, 11.34 uur · Door Redactie

Aan de Delftlaan (N208) in Haarlem is vanmorgen rond 8.45 uur een 75-jarige Haarlemmer onwel geworden en met zijn auto het water in gereden. Omstanders zagen het gebeuren en sprongen het water in om hem te redden.

Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

De 75-jarige man raakte van de weg, kwam met zijn auto tegen een kastje dat verkeer telt en reed in het water. "Er waren meerdere mensen aanwezig die de bestuurder op het droge hebben geholpen", vertelt een woordvoerder van de politie. "We zijn erg blij dat die mensen zo alert waren en geholpen hebben. Heel fijn dat dat gebeurt."

De woordvoerder laat weten dat de Haarlemmer, voor zover bekend, niet gewond is geraakt. Duikers van de brandweer zijn het water ingegaan om te kijken of er niemand meer in de auto zat. "Zij hebben de bril en huissleutels van meneer gevonden", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er zat niemand anders in de auto. 

De politie doet geen onderzoek naar het ongeluk. De auto wordt uit het water gehaald, waardoor een van de rijstroken tijdelijk afgesloten is. 

Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.