Ga naar Content

Hoge temperaturen verwacht bij Gooise Wandelvierdaagse, organisatie neemt maatregelen

De Gooise Wandelvierdaagse neemt maatregelen vanwege het warme weer. Het wordt morgen - op de eerste dag van de vierdaagse - dan wel wat koeler dan de afgelopen dagen, maar de temperaturen blijven hoog als je bedenkt dat je veertig kilometer moet wandelen. Er geldt dus een 'hitteplan'.

Foto: Yvonne Jägers

De organisatie van de Gooise Wandelvierdaagse legt uit dat er dit jaar extra maatregelen zijn genomen tegen de verwachte warmte. "Buiten de controleposten bij verschillende horeca, hebben we extra waterpunten geregeld. Dit doen we normaal niet, maar dat is vanwege de hitte dit jaar wel nodig."

Bij de waterpunten kunnen de wandelaars hun flesje water bijvullen. Ook heeft de organisatie de wandelaars gemaild, met tips over hoe om te gaan met de hoge temperaturen. "We raden mensen aan ook zelf voldoende drinken mee te nemen, zich goed in te smeren en beschermende kleding te dragen, zoals petjes."

Hitteplan

Het hitteplan is een waarschuwingssysteem van het RIVM. Het informeert organisaties over de verwachte hitte. Op deze manier kunnen 'ongemakken en gezondheidsproblemen door hitte verminderd en waar mogelijk voorkomen worden'. 

De Gooise Wandelvierdaagse is woensdag tot en met zaterdag. Verwacht wordt dat het al die dagen rond de 26 graden zal zijn.