Ga naar Content

De Peiling: is een tatoeage een sieraad voor het lichaam of een plakplaatje?

Vroeger was het iets voor zeelieden en sekswerkers: tatoeages. Die tijd is allang voorbij en nu is de tatoeage volledig ingeburgerd, ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders hebben er een. Leuk weetje: in Zandvoort zijn maar liefst 9 tattooshops, alleen het Limburgse Brunssum heeft er meer. Heb jij ook een tatoeage en welk verhaal vertelt die tattoo?  

Foto: Adobe Stock

Tegenwoordig heeft elke stad er wel eentje, een tattooshop. Volgens de Kamer van Koophandel is Nederland in totaal 3.656 tattooshops rijk en in Noord-Holland zitten de allermeeste. Met name in Zandvoort, Amsterdam, Alkmaar, Uithoorn en Hilversum.   

Heel normaal 

 

Vroeger werden tatoeages gezien als iets rebels en als teken dat de drager lak had aan de maatschappij, maar tegenwoordig zijn tatoeages een stuk gewoner en neutraler.

 

Een tatoeage wordt zelfs gezien als een onderdeel van persoonlijke expressie, net als het dragen van bepaalde kleding of het hebben van een specifiek kapsel. Toch blijven de meningen er over verdeeld: is het nu echt een sieraad voor het lichaam? Of blijven het toch ordinaire plakplaatjes? Laat het ons weten! 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].