Ga naar Content
Haarlem

Handhavers duwen bejaarden voort tijdens mini-wereldreis in het Schoterbos

7 juni 2023, 18.15 uur · Aangepast 7 juni 2023, 19.14 uur
Door: Maurice Blaauw · Foto:

In het Schoterbos in Haarlem-Noord gingen deze week meerdere groepen ouderen de hort op. Tijdens een speurtocht door het park kwamen ze langs diverse verklede figuren en maakten zo een mini-wereldreis. Het werd een leuke dag voor de bewoners van woonzorgcentrum Schoterhof.

“Het is de bedoeling dat de mensen zo weer herinneringen van vroeger kunnen ophalen. Uit de tijd dat zij op vakantie gingen”, legt Bo Solina van Schoterhof uit. Bij terugkomst na de speurtocht is in Schoterhof alles juist heel Nederlands. “Hollandse hits, een drankje en een hapje. Lekkere bitterballen, kaas en worst”, zegt Bo. 

Bewoners Schoterhof ontmoeten 'buitenlanders' in klederdacht tijdens speurtocht - NH Nieuws

In de bovenstaande reportage volgt verslaggever Maurice Blaauw mevrouw Han Pouwkraan. Als ze een persoon in Chinese klederdracht ziet, roept dat vooral warme herinneringen op aan de Chinees in Haarlem-Noord. "Dat was altijd erg lekker", zegt ze.

Vrijwilligers

De meeste ouderen zitten in een rolstoel. Ze worden voortgeduwd door vrijwilligers. Onder de vrijwilligers is ook een groep van zeventien handhavers. Ze hebben een teambuilding-dag en mochten een deel van het programma zelf bepalen.

"Wij hebben gevraagd of wij wat voor de mensen in Schoterhof konden doen", legt een handhaver uit. De handhavers duwen de rolstoelen, maar zorgen ook voor veel gezelligheid. Ze komen voornamelijk uit de buurt zelf. "Handhavers uit andere wijken doen daar weer iets anders".        

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]