Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Honkballers Amsterdam Pirates beginnen aan Europacup tegen loodzware tegenstander

6 juni 2023, 12.29 uur · Aangepast 8 juni 2023, 14.02 uur · Door Thomas Brood

In de Europacup in het honkbal start Amsterdam Pirates vanavond met een zware wedstrijd. De Amsterdammers nemen het op tegen titelverdediger Parma uit Italië. "Ik onderschat niemand, maar iedereen heeft het over Parma", vertelt coach Mervin Gario.

Foto: Mervin Gario (r) tijdens een wedstrijd van Amsterdam Pirates - NH Sport / Thomas Brood

Naast de Italiaanse tegenstander zijn de Amsterdammers in poule A ingedeeld met Paderborner Untouchables en Draci Brno. "Wij hopen in de top drie te eindigen, maar alles is mogelijk in het honkbal", aldus Gario. 

"Wij zijn een beetje wisselvallig in de competitie, maar daar gaan wij aan werken"

Amsterdan Pirates coach Mervin Gario

Gario is bezig aan zijn eerste jaar als coach van Amsterdam Pirates. In de reguliere competitie eindigde Amsterdam als derde. "Ik ben tevreden met wat wij hebben laten zien. Wij zijn een beetje wisselvallig in de competitie, maar daar gaan wij aan werken", aldus Gario.

Bij Pirates deed de hoofdsponsor vorig jaar een stapje terug. Gevolg is dat een aantal ervaren spelers vertrok bij de club. Gario moet dus veel jeugd inpassen en werken met een veel kleiner budget.

HCAW

Samen met HCAW uit Bussum organiseert Amsterdam Pirates dit jaar de Europacup. De Bussumers zijn de regerend landskampioen. "Dat de Europacup nu bij ons wordt gehouden maakt het extra speciaal. Het mag duidelijk zijn dat wij willen vlammen", vertelt teammanager Frank Mooijman van HCAW.

HCAW is ingedeeld in Poule B met Bonn Capitals, Rouen Huskies en SKSB Arrows Ostrava. De Bussumers spelen vanavond hun eerste wedstrijd tegen Rouen Huskies uit Frankrijk. De Europacup begint duurt tot aanstaande zaterdag.