Start van hoofdcontent

Zandvoort

nl

Ruim 200 kinderen de dupe: Zandvoortse dansschool dreigt te moeten sluiten

6 juni 2023, 06.05 uur · Aangepast 15 juni 2023, 14.18 uur · Door Paul Tromp

"Het is ongekend, zoveel steun we uit verschillende hoeken krijgen", zegt Mischa Suttorp. Ze runt samen met Arliene Beaumont The Dance Academy in Zandvoort. Het dansseizoen zit er bijna op, maar de grote vraag is of ze deuren in september nog wel kunnen openen.

The Dance Academy is de enige dansschool in Zandvoort en telt nu ruim tweehonderd leden, bijna allemaal kinderen. Sinds een jaar of vijf zit de dansschool in een pand aan de Kamerlingh Onnesstraat. Beneden zit The Fit Academy en op de eerste verdieping huist The Dance Academy.

Afgelopen week moesten Suttorp en Beaumont de kinderen en hun ouders het droevige nieuws vertellen dat de deuren mogelijk definitief op slot gaan na de zomervakantie. "Na corona is ons ledenaantal flink teruggelopen. We hadden voor corona nog meer dan vierhonderd leden. Dat probleem hebben overigens alle verenigingen in Zandvoort. In de zomer zijn er geen lessen, maar de huur moet wel doorbetaald worden. We kunnen dat niet weer uit eigen zak doen, dus dan moet de stekker er maar uit, er zit niets anders op", legt Suttorp uit.

'Meer dan een dansschool'

"We hadden verwacht dat een aantal kinderen wel verdrietig zou worden van die slechte boodschap. We zijn namelijk niet alleen een dansschool, maar ook een soort opvang. Kinderen die het thuis even moeilijk hebben, komen bijvoorbeeld al een uur voor de les hierheen."

Tekst loopt door na de video.

Een optreden van één van de groepen van The Dance Academy in Zandvoort - NH Nieuws

Nadat Suttorp en Beaumont het nieuws hadden verteld, kwam er vanuit alle hoeken hulp. Enkele ouders wilden wel helpen sponsoren en ook de wethouders nodigden Suttorp en Beaumont uit voor een gesprek.

De kinderen kwamen met hun ouders naar het gemeentehuis om Suttorp en Beaumont te ondersteunen met een dans op het Gasthuisplein:

Tekst loopt door na de video

Zandvoortse kinderen laten de wethouders hun 'moves' zien voor het gemeentehuis - NH Nieuws

Na het gesprek met de wethouders en het gezamenlijk analyseren van de jaarcijfers, ziet de toekomst er inmiddels al een stuk rooskleuriger uit. "We hebben goede hoop, maar nog geen honderd procent zekerheid. De situatie is inmiddels wel een stuk minder dramatisch dan een week geleden", vervolgt Suttorp.

Geen geld, wel andere oplossing

Komende woensdag komt één van de wethouders naar de dansschool voor een vervolggesprek. "De dansschool is een commercieel bedrijf, dus financieel kunnen we niks betekenen. Wel kunnen we kijken of we ze bijvoorbeeld kunnen helpen met een andere ruimte", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Suttorp is blij met alle steun, hoopt er het beste van en hoopt ook dat het ledenbestand van de dansschool flink groter wordt, mochten de deuren open blijven. "Ik vind het erg dat kinderen na corona sowieso al veel minder bewegen. Kijk bijvoorbeeld naar de hockeyclub in Zandvoort, daar zijn zelfs al geen jongensteams meer."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]