Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Liveblog: ook treinen tussen Amsterdam en Woerden rijden weer, oorzaak storing wordt onderzocht

5 juni 2023, 09.18 uur · Aangepast 5 juni 2023, 13.37 uur
Door Anouk Jongeneel & Coen van den Braber · Foto: NH Nieuws

Het treinverkeer rond Amsterdam komt de komende uren weer langzaam maar zeker op gang. ProRail heeft daarvoor een noodoplossing gebruikt. Sinds gisteravond ligt het treinverkeer door een ICT-storing plat. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

5 juni 2023, 13.32 uur

Hierbij sluiten we dit liveblog af.

Houd voor meer updates onze website in de gaten. 

5 juni 2023, 11.40 uur

Geen treinen tussen Amsterdam en Woerden

Tussen Amsterdam Centraal en Woerden rijden er geen Sprinters. Een woordvoerder van de NS laat weten dat de treinstoring en soort naschok betreft van de grote storing van eerder.

Het probleem zal ongeveer een uur duren, verwacht de NS. "Na 13.00 uur hopen we het ook hier helemaal verholpen te hebben."

5 juni 2023, 11.05 uur

Meeste treinen weer op gang

Bijna alle treinen van en naar Amsterdam Centraal rijden weer. Dat leidt tot behoorlijk minder mensen op de perrons. Veel gestrande reizigers hebben hun trein nu kunnen halen naar hun eindbestemming.

Wel moet rekening worden gehouden met verstoringen, zoals vertragingen.

5 juni 2023, 10.59 uur

Taxicentrale Amsterdam ziet enorme toename boekingen

"We hebben gisteravond op piekmomenten wel twee tot drie keer zoveel boekingen gezien", zegt directeur Hedy Borreman van TCA, Taxi Centrale Amsterdam tegen NH. "De pieken waren vooral toen de shows rond de Arena afgelopen waren."

Borreman denkt dat ongeveer een kwart van de hele vloot van de taxicentrale werd ingezet. "Normaal gesproken is zondagavond niet zo druk."

Het kan daarom zijn dat mensen wat langer moesten wachten op hun taxi. "Normaal gesproken is er met 5 minuten wel een taxi. Nu denk ik dat het zo'n 10 tot 15 minuten duurde. Ook zullen er momenten geweest zijn dat er even geen taxi beschikbaar was, omdat chauffeurs ook mensen meenemen van straat en standplaatsen. Dan moet iemand anders iets langer wachten."   

Vanavond is waarschijnlijk ook topdrukte. Ook dan staat er een show van Harry Styles gepland.

5 juni 2023, 10.32 uur

Drukte op de wegen rondom Schiphol

Rondom de wegen bij Schiphol ziet NH-luchtvaartverslaggever Doron Sajet drukte.