Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Treinstoring in Amsterdam opgelost, treinen komen langzaam weer op gang

4 juni 2023, 20.00 uur · Aangepast 4 juni 2023, 21.30 uur · Door Redactie

De storing op Amsterdam Centraal is weer opgelost, laat ProRail weten. De treinen zullen vanaf acht uur vanavond weer mondjesmaat op gang komen. Over de precieze oorzaak van de storing is nog niets bekend. 

Foto: Trein Amsterdam Centraal - AdobeStock

"De systemen zijn gereset en zijn getest", aldus ProRail rond half acht vanavond. Hoewel nog niks duidelijk is over de oorzaak van de storing, heeft het resetten van de systemen ervoor gezorgd dat de treinen weer kunnen rijden. 

Om acht uur vanavond zullen de treinen weer op gang komen. "Dat zal in eerste instantie mondjesmaat zijn", schrijft ProRail in een verklaring.

Door de storing reden er vanaf half zes vanmiddag geen treinen van en naar Amsterdam Centraal. Ook naar Haarlem, Schiphol, Zaandam en Weesp reden minder treinen. 

Harry Styles

De storing kwam op een ongelukkig moment. Vanavond treedt de Britse zanger Harry Styles op in een uitverkochte Johan Cruijff Arena. Organisator Mojo Concerts heeft laten weten dat het concert in ieder geval een kwartier later zal beginnen vanwege de treinstoring.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.