Ga naar Content

Geen treinen van en naar Amsterdam Centraal door grote storing

Vanwege een storing bij ProRail rijden er helemaal geen treinen meer op de trajecten van en naar Amsterdam Centraal. Het is nog niet duidelijk wanneer de storing weer is verholpen.

Foto: AdobeStock

De problemen begonnen rond half zes vanmiddag. Het gaat om een storing in de verkeersleiding van ProRail, hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal station. Ook naar Haarlem, Schiphol, Zaandam en Weesp rijden minder treinen. 

 ProRail laat weten nog op zoek te zijn naar de oorzaak en probeert het treinverkeer zo snel mogelijk weer op te starten. Het is nog niet duidelijk hoelang dit zal duren.

Harry Styles

De treinstoring komt op een ongelukkig moment, want om 20:45 uur vanavond treedt zanger Harry Styles op in een uitverkochte Johan Cruijf Arena. Organisator Mojo Concerts raadt concertgangers aan om binnen Amsterdam de tram, metro of bus te nemen. Treinkaartjes zijn daar binnen de regio Amsterdam ook geldig.

De oorzaak van de storing is nog niet gevonden, laat ProRail weten rond kwart over zeven. "Hoe lang de storing nog aanhoudt, is dan ook niet te zeggen", aldus ProRail. "En dat is uiteraard zeer vervelend voor reizigers - des te meer als je net onderweg bent naar een concert van je favoriete artiest."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]