Ga naar Content

Warm weer met flink wat wind trekt veel watersporters, "lijkt wel zomer"

Het is vanmiddag behoorlijk levendig op de stranden van Wijk aan Zee en Zandvoort. Dagjesmensen lopen er in korte broek en zonnebril, nemen een frisse duik en sommige waaghalzen trekken met hun surfbord de golven in.

Veel strandgangers lopen met korte broek en zonnebril in het haar gestoken langs het water van Zandvoort en Wijk aan Zee. En gelijk hebben ze!

Het begint nu "langzaamaan echt warmer te worden'', zegt NH-weerman Jan Visser. "Dit weekend wordt het mooi weer met heel veel zon. Vandaag met temperaturen rond de 21 graden." En morgen? "Dan tussen de 19 en 20 graden."

Waaghalzen

Dat het mooi weer is, hebben waaghalzen ook geweten. Doordat de wind uit het noordoosten blijft waaien, leidt dat tot veel plezier op zee. De durfvallen trekken massaal het water in met hun surfborden en trekken veel bekijks.

Voor de wat mindere dappere dodo's die liever op de kant blijven, kant het wat fris aanvoelen. Dat ziet ook Jan Visser: ''Het water is nog maar 14 graden en de wind is aanwezig. Hoewel de zon lekker warm is, kan de wind nog wel verraderlijk zijn."

Zeker tot 11 juni blijft het mooi weer, zegt Visser. ''Tot dan is het zeker fraai met warme temperaturen en blijft het droog.''

Lees ook