Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Suri-Change looft 20.000 euro uit voor gouden tip explosies

3 juni 2023, 09.48 uur · Aangepast 3 juni 2023, 10.59 uur · Door AT5

Suri-Change, dat de afgelopen weken in Amsterdam meerdere malen het doelwit werd van een explosie, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de aanhouding van de daders. 

Foto: Camera's bij Suri-Change Bijlmerdreef - VLN Nieuws / Laurens Niezen

In totaal waren drie filialen van het bedrijf de afgelopen weken doelwit van explosies. Dat begon vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag, toen geldwisselkantoren aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West, de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost en de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost schade opliepen.

Nadat er bij het pand in de Bijlmerdreef vorige week voor de tweede keer een explosie plaatsvond, besloot Burgemeester Halsema over te gaan tot sluiting. Daarmee werd niet voorkomen dat er eergisteren voor de derde keer een explosief afging.

Nadat er bij het pand aan de Bijlmerdreef vorige week opnieuw een explosie plaatsvond, gebeurde dat eergisteren voor de derde keer. Gisteren besloot woningcorporatie Rochedale daarom cameratoezicht in de omgeving te plaatsen.

Onderzoek OM

In een statement zegt Suri-Change 'geen idee' te hebben wie er achter de explosies zit. "Er bestaat geen verband deze incidenten en veronderstellingen over onderwereldconflicten, drugshandel of witwassen."

De Telegraaf schrijft dat Suri-Change de laatste maanden verwikkeld in een strafrechtelijk onderzoek naar het bedrijf. Volgens het OM worden ze verdacht van het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld.

Suri-Change erkent dat er een onderzoek naar hen speelt, maar geeft aan onschuldig te zijn. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]