Start van hoofdcontent

Hilversum

nl

Nachttrein rijdt in december vanuit Hilversum naar Utrecht en Amsterdam

2 juni 2023, 12.56 uur · Door Daan Visser

Voor uitgaanspubliek en andere nachtelijke reizigers is het binnenkort eindelijk mogelijk om 's nachts met de trein vanuit Hilversum naar Amsterdam en Utrecht te reizen. Verantwoordelijk wethouder Bart Heller tekende vrijdag de officiële overeenkomst met de NS. De eerste nachttrein vertrekt op 10 december van dit jaar.

Foto: Leeg station Hilversum trein staking - NH Gooi / Lisanne Snelder

De nachttrein rijdt heen en weer tussen Utrecht en Amsterdam. Op vrijdag- en zaterdagnacht vertrekt de trein om 1.51 uur vanaf Utrecht Centraal. Om 2.40 uur vertrekt de trein vanaf Amsterdam Centraal. 

De andere Hilversumse treinstations zijn overigens niet vergeten. Beide treinen, van Utrecht Centraal naar Amsterdam Centraal en andersom, stoppen namelijk ook op Hilversum Sportpark en Hilversum Mediapark. 

"Deze trein is er echt voor iedereen die op een laat tijdstip van en naar Hilversum wil reizen. Bovendien profiteren ook reizigers uit Midden en Oost-Nederland van deze verbinding", reageert de wethouder. "Ook is het een mooi begin van een feestelijk jaar, waarin Hilversum 150 jaar per spoor bereikbaar is."

De tekst gaat door.

Overstappen

Deze treinen staan verbonden met het nachtnet van de NS, waardoor overstappen richting bestemmingen als Rotterdam, Den Haag en Schiphol eenvoudig moet zijn. Op zaterdagnacht wordt de nachttrein vanuit Utrecht Centraal naar Hilversum aangesloten op een extra lange trein uit Deventer.

Ook is de trein aangesloten op het netwerk van de lokale nachtbus, waardoor er makkelijker doorgereisd kan worden naar de Blaricum Bijvanck en Huizen.

Gooise Meren

Bij de gemeente Gooise Meren was het een lange discussie of de nachttrein ook op stations Bussum Zuid en Naarden-Bussum zou moeten stoppen. Dit lijkt voorlopig nog niet te gebeuren. Het college liet eerder dit jaar weten het niet te zien zitten, omdat het te duur zou zijn en het onduidelijk zou zijn hoeveel inwoners daadwerkelijk gebruik van de trein zouden maken.