Ga naar Content
Noord-Holland

Verdachte loverboy voorlopig vrij

15 juli 2009, 17.09 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM Een van de drie hoofdverdachten in een zaak tegen een bende loverboys, de 22-jarige Murat O. uit Den Haag, is voorlopig op vrije voeten.

De rechtbank in Amsterdam besliste woensdag dat de man niet vast hoeft te blijven zitten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak in november. De twee andere hoofdverdachten, O. 's 27jarige broer Mehmet en de 38-jarige Youssef O. , blijven wel vast.
Gedwongen prostitutie
Justitie verdenkt de drie mannen ervan dat zij meerdere vrouwen hebben gedwongen tot prostitutie in Amsterdam en Alkmaar. Ook zouden ze geweld hebben gebruikt tegen de vrouwen en geld hebben witgewassen.
Volgens justitie legden de verdachten contact met hun slachtoffers, onder meer via websites als Hyves en Partyflock. Tijdens dates zouden ze hen hebben ingepalmd, waarna ze de vrouwen er toe zouden hebben bewogen als prostituee te gaan werken. Daarbij zouden de mannen ook geweld hebben gebruikt.
De politie vatte de mannen in november in de kraag. Een vijfde verdachte kwam onlangs op vrije voeten. Politie pakt pooiers op Meer aanhoudingen in Loverboyzaak